Det dér med sulfitter i vin 1


Vi har lige høstet en fjerde smiley hos Fødevarestyrelsen, som har været på kontrolbesøg. Under besøget kom snakken ind på sulfitter og deklarationen på flasken med "indeholder sulfitter". Faktisk er det er krav, at det skal stå på dansk, selv om sulfitter (fransk), sulfites (eng.) og sulfitten (tysk) taler sit tydelige sprog. Mange af vores producenter får produceret deres etiketter og labels uden skelen til, om vinen skal til Danmark eller blot til et land i EU. Og derfor bruger de ikke meget tid på den deklaration

Og ok for det. For i virkeligheden er informationen indeholder sulfitter ganske intetsigende. For hvor store mængder handler det om? Er det flydende sulfit eller tørstof? Vi har mødt mange vinglade mennesker, som genkender nyseture og kløe i øjnene som let allergisk reaktion på sulfitter. Derfor er vi meget bevidste om at undgå producenter, som speeder deres vines holdbarhedsperiode op med tilsætning af større mængder af stoffet, som er et kemisk produkt. Vi beder vores vinmagere deklarere over for os, hvor meget der er tilsat og hvornår i fremstillingen. Så er du i tvivl, så kontakt os gerne. Vi ved, hvordan vi kan rådgive dig.

I et senere blogindlæg fortæller vi lidt om EU-reglerne for tilsætnng af sulfitter, og hvorfor du sikrer dig bedst ved at købe vin fra mindre producenter.