Om producenterne


Fra de fritlagte bjælker i Alsace, over Bordeaux's mange brosten, ind i det klassiske Bourgogne og ned i Rhônedalens frodige marker.
Turen bugter sig fra det nordlige til det sydlige i vinverdenens vugge.
Læs om vores producenter, deres historie og lidt om hvorfor vi endte med netop disse vine på vores hylder.

Chateau La Haye, St. Estéphe – Bordeaux

Traditioner og stolthed
Goosmann Vin har import af Chateau La Haye's vine i Danmark.
Vi stolte over at kunne præsentere Chateau La Haye i St. Estéphe, som ligger ved byen Leyssac, som igen ligger meget tæt på verdens kendeste vinslot, Chateau Lafite i Pauillac. Vi har gennem en tid og i samarbejde med garvede vinfolk nøje vurderet vinene fra La Haye. Derefter har vi haft en god og konstruktiv dialog med folkene bag La Haye, og endelig har vi haft fat i en glødende lommeregner for at finde en helt skarp pris på vinene, så det rette pris : kvalitetsforhold kommer til udtryk.

Phillippe Milan & Fils, Côte de Beaune – Bourgogne

En moderne vinmager blandt de ortodokse
Goosmann Vin har import af Milans vine i Danmark.
En af de varmeste somre i Bourgogne faldt i 2006. Den faldt præcist sammen med vores første og intense besøg i distriktet, og indrømmet... vi var draget af opholdssteder med aircondition. En god bekendt og en sand Bourgogne-entusiast havde stukket os en lap i hånden med navn, adresse og nødtørftig rutebeskrivelse til en vinmager, hvor der absolut ikke var aircondition eller anden kølighed end det, murenes tykkelse og skodderne for vinduerne gav.

Chateau Turcan, Côte du Loberon – Rhône

Blandt de allerbedste i Rhône, Luberon
Goosmann Vin har import af Chateau Turcans vine i Danmark.
Chateau Turcan er en producent, vi igen og igen er vendt tilbage til. Og vi skal være helt ærlige... så var det ved lidt af et tilfælde, at vi fandt Turcan. I vores søgen efter Rhônes og Luberons bedste vinavlere havde vi været på de helt rigtige adresser og smagt de helt rigtige vine, som alle er gode, men er og bliver dansen om guldkalven. En tur ud i det blå, et skilt ved vejen, en rask beslutning, et venstresving og vupti, dér var vi og fik en prøvesmagning af de helt store og en gratis adgang til stedets udsøgte, gamle og meget store samling af redskaber og udstyr til vinproduktion. Museet er stort og i sig selv et besøg værd, men i ligeså høj grad er dialogen med stedets ejere og personale en oplevelse, hvis man giver sig tid og lidt mere af sig selv end blot fraser. Måske er det derfor, kemien passer så godt mellem Goosmann Vin og familien Laugier.

Domaine de Marie, Côtes du Luberon – Rhône

Store vine med stil og klasse
Goosmann Vin har import af Domaine de Maries vine i Danmark.
Domaine de Marie oser af kvalitet. Stedet, menneskene bag vinene og vinene selv har "dét".
Man mærker det med det samme, man træder ind ad døren og senere går rundt med et prøveglas og indsnuser stemningen i en caveau, som ikke minder om de mange tusinder af caveauer i Rhone. For hos Domaine de Marie vil ejerne gerne sende flere signaler til deres kunder: vores vin har klasse. Men det hele sker på den charmerende og diskrete måde, der gør, at man ikke bliver kvalm. Det hele føles bare rigtigt. Når man sender så kraftige kvalitetssignaler, så skal vinene i flaskerne have mindst samme standard for at beholde en samlet troværdighed. Og det har de - til fulde.

Domaine de Cassan, Beaumes de Venise – Rhône

En knivskarp konkurrent til de kendte appellationer
Goosmann Vin har import af Domaine de Cassans vine i Danmark.
Domaine de Cassan er en af vores senest tilkomne producenter af Rhônevine fra den fortsat nye appellation Beaumes de Venise. 
Og det er samtidig en vinmager, vi er meget stolte af at præsentere. Ikke kun fordi Jean-Charles Croset og familien bag Domaine de Cassan frembringer nogle af de bedste vine AOP Beaumes de Venise og Cotes du Ventoux, men fordi vi altid kan være sikre på en god og konstruktiv dialog om vinene og deres udvikling: vores kunder kan altid føle sig sikre på, at en Cassan vin lever op til det bedste af det bedste.

Domaine Wittmann, Bas-Rhin – Alsace

Alsacevin i samme familie siden 1558
Goosmann Vin har import af Domaine Wittmanns vine i Danmark.
Vi har i de sidste 16 år besøgt Domaine Wittmann utallige gange, købt vin på stedet ligeså mange gange, i flere omgage boet der og har fået en nær relation til familien. Vi sender vores kunder på studieture til Wittmann. Vi har fulgt produktionen tæt og haft gode og lange samtaler om vingårdens produktionsmetoder, udfordringer, muligheder og fremtid. Og så fik vi lov til at afdække nu afdøde André Wittmann's egen foretrukne vin - noget som ellers er forbeholdt familien selv og de nærmeste omkring. Hemmeligheden tager vi med os, men vi kan afsløre, at vinen bliver stadig mere anerkendt blandt feinschmeckere udi Alsace vine, og at vi til stadighed kan melde udsolgt som en af de første vine fra Wittmann.

Domaine la Roubine, Gigondas - Rhône

Borgmesterlig økologisk vin
Goosmann Vin har import af Domaine la Roubines vine i Danmark.
Da vi i Goosmann Vin stod med den udfordring, at vi skulle finde en ny Gigondas, kom vi på en større opgave. Ikke nok med at Gigondas tæller over 60 producenter, med et stort spænd i kvalitet og pris, men det handler for os om, at finde vine med karakter skabt af mennesker med holdninger den vin, de producerer. Da vi mødte La Roubines vine og borgmester Eric og Sophie, var vi ikke længere i tvivl. Den vin måtte vi importere.

Domaine de Montine, Grignan les Adhémar - Rhône

Èn stor familie med vin i årene
Goosmann Vin har import af Domaine de Montines vine i Danmark.
 Domaine de Montine ligger i hjertet af appellationen Grignan les Adhémar. Det er en af de nordligere appellationer i Rhônedistriktet, som indtil for nylig har levet en lidt tilbagetrukken tilværelse i forhold til til de store appellationer. Men en kraftig indsats og et tæt samarbejde mellem producenterne og det lokale vinsyndikat for Grignan les Adhémar har løftet kvaliteten og dermed kendskabet til vinene. Domaine de Montine er en topproducent, som også har opkøbt marker og druer i andre appellationer - mod syd i Vinsorbres og mod nord i Saint Joseph, Cornas, Crozes Hermitage og Hermitage. Sidstnævnte fire vine i meget begrænsede mængder og ofte til forudbestilling.

Domaine Les Remparts, Gascogne - Sud-Ouest

Den ambitiøse unge generation
Goosmann Vin har import af Domaine les Remparts vine i Danmark.
Gascogne ligger i Frankrigs sydvestligste del. Med Pyrenæerne mod syd og med Bordeaux mod nord er Côtes de Gascogne et af de vindistrikter, som mange har valgt at overse i forbifarten for “der er vel ikke så meget at komme efter”. Indrømmet at der kan være langt mellem de rigtig gode vine, og indrømmet at det er svært at konkurrere med de store distrikter både nord og øst for Gascogne. Men… Domaine Les Remparts er en af undtagelserne. De to unge brødre Marcellin har overtaget familiens 115 ha. vinmarker, hvor deres mor fortsat producerer Armanac og en af regionens bedste dessert- og aperitifvine, Floc de Gascogne.

Domaine la Malavieille, Malavieille - Languedoc

Økologisk vin - før det blev en trend
Goosmann Vin har import af Domaine la Malavieilles vine i Danmark.
 Languedoc-Roussillon er et af Frankrigs allerstørste samlede vindistrikter. Selve Languedoc har en samlet produktion på hele 1,6 mia. fl. hvor godt 80% er vine fra kooporativer og uklassificerede landvine samt bulk-vine. Det er 1/3 af Frankrigs vinproduktion, man finder dette distrikt. Antallet af mindre uafhængige producenter er opgjort til ca. 2.800. Midt i denne industrialiserede vinproduktion kan man være heldig at finde små producenter, som går deres egne veje og laver deres vine ud fra andre pricipper, end det der er på mode.

Domaine Coste Chaude, Visan - Rhône

Når stor økologisk vin ikke behøver at koste 
Goosmann Vin har import af Domaine Coste Chaudes vine i Danmark.
Domaine Coste Chaude ligger i Visan, som er en af de snart utallige små Rhône-appellationer, som producerer både store mængder konsumvine og nicheprodukter. Visan er en Cotes du Rhône Villages appellation, som også hører med i det, der kaldes Enclaves de Papes. Det er kun vine produceres inden for Visan kommune, som må bære appellationens navn. Det er ikke en stor kommune med sine kun 41 km2 og knap 1.700 indbyggere, hvor hovedparten af disse på en eller anden måde er tilknyttet vinfremstilling. Således et af de områder, hvor konkurrencen på vin er hård men dog hjulpet på vej af en relativ lille produktion af nichevine og spændende cuvéer.